Home / General / Ciberseguretat

Ciberseguretat
21
oct.
2019
  • antoni55
  • 1 Views
  • 0 Comentaris
  • Sense etiquetes

CONSELLS DE CIBERSEGURETAT

El procés cap a la independència de Catalunya es basa en el Poble i les accions no violentes al carrer. Com s’ha demostrata, bona part de l’èxit d’aquestes accions rau en el funcionament de les xarxes socials i l’us que en fem. Això comporta també riscos que hem d’aprendre a minimitzar.

Al Telegram trobareu Canal X República que publica informació orientada a la nostra protecció a les xarxes socials. Donada la inquietud que aquest tema genera entre els nostres seguidors, reproduim en aquesta entrada 17 consells que us poden ser de gran ajuda.

Al nostre parer, potser no tots els consells tenen la mateixa transcendència. Cal que cadascú faci una valoració de l’us que fa del seu mòbil i de les xarxes socials. L’objectiu és no facilitar informacions que pugui derivar en les arbitraries inculpacions habituals en aquest estat policial.

🔴 17 consells de ciberseguretat per a estar protegit a la xarxa i fora de les xarxes!

1⃣ No posar nom i cognoms

2⃣ No donar mai dades personals, encara que semblin coneguts, ja que poden no ser-ho (https://t.me/canalXrepublica/10)

3⃣ No tenir d’avatar fotos personals o de criatures

4⃣ No enviar fotos ni vídeos amb cares, utilitzeu aquest tutorial (https://t.me/canalXrepublica/13)

5⃣ No envieu fotos com a arxius, el perquè en aquest fil (https://t.me/canalXrepublica/8)

6⃣ No instal·leu aplicacions d’orígens desconeguts, més informació aquí (https://t.me/canalXrepublica/12)

7⃣ Configureu bé Telegram per a evitar que sàpiguen el vostre telèfon, tutorial aquí (https://t.me/canalXrepublica/14)

8⃣ Evita que altres t’entrin en grups no desitjats, tutorial aquí (https://t.me/canalXrepublica/6)

9⃣ No donis mai cap codi de Telegram encara que sembli que t’ho demani un compte oficial de Telegram. Raons aquí (https://tecnonucleous.com/2018/03/07/como-hackear-una-cuenta-de-telegram-como-protegerla/)

1⃣0⃣ Utilitza una VPN per protegir-te i navegar per webs censurades. Hi ha moltes opcions, 1.1.1.1 (https://1.1.1.1/), Hola VPN (https://t.me/AndroidParaTorpes/79), TOR iPhone (https://es.m.wikihow.com/usar-TOR-en-un-iPhone), TOR Android (https://www.infobae.com/america/tecno/2018/09/10/llega-tor-para-android-como-navegar-desde-el-celular-sin-que-nadie-te-espie/)

1⃣1⃣ No utilitzar MAI xarxes Wi-Fi públiques, raons aquí (https://www.xataka.com/seguridad/por-que-es-peligroso-conectarse-a-wifis-publicas-y-que-debes-hacer-para-protegerte/amp)

1⃣2⃣ Configura una ubicació falsa de GPS per a enganyar a les xarxes socials o aplicacions que utilitzin ubicació, tutorial aquí (https://t.me/AndroidParaTorpes/42)

1⃣3⃣ Per alliberar espai al dispositiu, borra la caché de Telegram, tutorial aquí (https://t.me/canalXrepublica/15)

1⃣4⃣ No signis peticions de la web change, raons aquí (https://t.me/canalXrepublica/5)

1⃣5⃣ Utilitza la còpia de seguretat al núvol per si la policia et requisa el mòbil. Per exemple Google Fotos, tutorial per Android i iPhone aquí (https://support.google.com/photos/answer/6193313?co=GENIE.Platform%3DAndroid&hl=es)

1⃣6⃣ Forces de seguretat i cibercriminals utilitzen antenes de telefonia falses per a interceptar i/o captar informació (imsi catchers), detecta si el teu mòbil està connectat a un amb aquesta app per Android (https://play.google.com/store/apps/details?id=de.srlabs.snoopsnitch), més informació aquí (https://opensource.srlabs.de/projects/snoopsnitch)

1⃣7⃣ Com a últim recurs, i en cas de robatori, sostracció o confiscament del vostre dispositiu pots esborrar TOT el seu contingut remotament. Tant en iPhone (https://support.apple.com/es-es/HT210515#erasedevice) com en Android (https://support.google.com/accounts/answer/6160491?hl=es-419)

♻️ No dubtis en compartir aquesta informació a tothom que creguis convenient! La informació és poder! 💪

═══════════════
👁 Vist a:
t.me/canalXrepublica
═══════════════

Ho vols compartir?
LATEST WORK
NEWS LETTER
WEBS AMIGUES
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com