Home / General / Contra el cop d’estat i per l’alliberament dels presos polítics

  • antoni55
  • 0 Views
  • 0 Comentaris
  • Sense etiquetes

Prop de mig milió de persones hem sortit de nou al carrer per respondre a l’intent de cop d’estat que el govern de Madrid vol realitzar contra les institucions de Catalunya. També ens hem manifestat per l’alliberament immediat del presos polítics, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, acusats injustament de sedició i empresonats sense fiança, tot i la manca de proves concretes per part de la fiscalia.

Mariano Rajoy ha iniciat avui dissabte, en un consell de ministres d’urgència, l’aprovació de les mesures concretes per aplicar l’article 155 de la constitució espanyola. Aquests plans són de fet una intervenció directe del Govern de la Generalitat i del Parlament de Catalunya, sense cap legitimitat democràtica i conculcant la major part dels drets fonamentals de qualsevol societat democràtica.

El poble de Catalunya ha respost sortint de nou al carrer. Gent de tot el territori ha omplert el Passeig de Gràcia i tots els carrers dels voltants. Un nombrós grup s’ha dirigit després a la plaça de Sant Jaume per escoltar en directe el discurs del President Carles Puigdemont, a les 21h, i per reclamar l’aixecament de la suspensió de la declaració d’independència.

Ens trobem davant el pitjor atac a la democràcia i a Catalunya, des de la dictadura de Franco, però ens trobaran units i combatius per defensar pacíficament les nostres llibertats.

Podeu veure aquí el vídeo de la declaració institucional que el President Puigdemont a publicat poques hores després d’acabada la manifestació, com a resposta al cop d’estat de Rajoy:

Ho vols compartir?
LATEST WORK
NEWS LETTER
WEBS AMIGUES
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com