Home / General / InformeCAT 2018

InformeCAT 2018
09
juny
2018
  • toni
  • 0 Views
  • 0 Comentaris
  • Sense etiquetes

InformeCAT 2018

7a edició de l’informe sobre la salut del català

La Plataforma per la Llengua publica un nou informe que reflecteix l’estat actual del català. En aquest informe es presenten 50 dades que resumeixen la seva situació actual i la seva evolució comparativament a anys anteriors.

Una de les dades negatives que ràpidament ha arribat als mitjans de comunicació, és la pèrdua de 300.000 parlants habituals de català a Catalunya. Tot i aquest retrocés, l’estudi analitza la situació global amb una certa esperança:

L’anàlisi de les dades d’aquest informe permet copsar un període que és marcat per un descens del nombre de parlants de català, tant en termes absoluts com en termes relatius. Tanmateix, aquesta tendència negativa podria ser compensada per dues dades positives. D’una banda, es detecta que els joves saben més català que les generacions predecessores i, el que és més rellevant encara, que les generacions més joves a Catalunya, les Illes Balears i Andorra (al País Valencià aquesta dada no es mesura) compten amb una proporció de parlants habituals de català més alta que les generacions immediatament anteriors.

Consulteu l’informe complet a www.informecat.cat o descarregueu la versió en PDF en aquest enllaç.

La Plataforma per la Llengua és l’ONG del català. És una organització no governamental que treballa per promoure la llengua catalana com a eina de cohesió social. El seu camp d’actuació és en els diferents territoris de parla catalana i des d’una perspectiva transversal en l’àmbit socioeconòmic i audiovisual, en l’acollida i arrelament lingüístic als nouvinguts, en les universitats i en l’educació i a les administracions, entre d’altres àmbits d’actuació.

Something is wrong.
Instagram token error.
1

📚 Recursos lingüístics per a persones nouvingudes

Manual trilingüe de vocabulari bàsic per al sector del comerç que pretén contribuir al procés d'inclusió social dels comerciants d'origen xinès

Consulteu-la aquí: https://t.co/adGr8kIPg1

Eslovènia destina més de la meitat de les subvencions a projectes musicals que s’esdevenen majoritàriament en eslovè.

Catalunya només n'hi destina un 19% #LesXifresCanten

✍ Signa per un canvi a favor del català: https://t.co/OayxOeXAIL

Cal fer servir el català com a part inherent de la responsabilitat social, al marge dels sentiments identitaris que pot tenir cadascú.

Sigues una empresa 10 amb aquestes recomanacions: https://t.co/bpeXZwCXWt

Carreguen més..
Ho vols compartir?
LATEST WORK
NEWS LETTER
Vols rebre un correu quan hi hagi novetats?
WEBS AMIGUES