Home / Judici a les Urnes

Judici a les Urnes

Dedicarem aquest espai a mantenir un diari dels fets més destacats que es vagin produint, des d’ara fins a la finalització del procés judicial contra l’independentisme.

El passat dijous 25 d’octubre del 2018, el Tribunal Suprem va validar la instrucció del jutge Llarena, donant pas al judici contra tots els encausats per l’1-O, tan en presó com en llibertat condicional.

Sobre aquest punt de partida, anirem afegint les informacions més rellevants en la llista següent:
  1. 02/11/18 – La fiscalia fa públiques les acusacions
  2. 02/11/18 – Tot allò que cal saber sobre el judici de l’1-O
  3. 02/11/18 – Comunicat de l’ANC
  4. 12/11/18 – Canvi al capdavant del tribunal de l’1-O

Coincidint amb l’inici d’aquest procés, la nostra Territorial de la Dreta de l’Eixample, organitza una taula rodona de juristes que ens ajudarà a clarificar els fets que envolten aquest procés judicial tan injust com insòlit. Tres juristes de renom ens explicaran el què, com i quan d’aquest atac desfermat cobntra la democràcia. També analitzaran les possibles conseqüències.

A través del nostre canal de YouTube, podreu seguir l’acte en vídeo streaming aquí:

El judici a les urnes, pas a pas

02/11/18 – La fiscalia fa públiques les acusacions

Coincidint amb el primer aniversari de l’empresonament del Junqueres i Forn, la fiscalia espanyola ha fet públiques les acusacions i les penes que demana per a tots els encausats en aquest procés contra l’independentisme.

Es mantenen les màximes penes possibles i obvien el fet que no poden processar al MHP Puigdemont ni a la resta d’exiliats. Per tant, acusen al vice-president Junqueras de ser el màxim responsable dels fets, i pressuposen que la violència hauria arribat en la defensa de les institucions per part del poble, i la necessària col·laboració dels mossos, com a cos armat.

Podeu llegir tots els detalls en qualsevol dels diaris habituals. Us suggerim aquest enllaç.

  Torna a la llista ☝  

02/11/18 – Tot allò que cal saber sobre el judici de l’1-O

El mateix 2 de novembre, el diari digital VilaWeb, publica un article on hi trobareu totes les dades de partida del judici. La informació està estructurada en els següents apartats:

  • Els acusats i les acusacions
  • El tribunal
  • El lloc del judici i la possibilitat que sigui televisat
  • El calendari i les condicions
  • Els documents

Aquest és l’enllaç a aquest interessantíssim article de VilaWeb.

  Torna a la llista ☝  

02/11/18 – Comunicat de l’ANC

“Després d’un any de crueltat, la injustícia continua.
Fem efectiva la República catalana”

L’Assemblea Nacional Catalana emet un comunicat denunciant la deriva antidemocràtica de l’estat espanyol, també sota el govern socialista.

“En l’acció de la fiscalia, que depèn del Govern de l’Estat espanyol, s’evidencia que no hi ha hagut cap canvi d’actitud i segueix impulsant una operació de persecució política de l’independentisme que sempre ha actuat políticament, per vies democràtiques i no-violentes.”

El podeu llegir íntegrament, en aquest enllaç.

  Torna a la llista ☝  

02/11/18 – Canvi al capdavant del tribunal de l’1-O

El proper 4 de desembre finalitza el mandat de Carlos Lesmes (el jutge que ha cedit als interesos dels bancs en el cas de l’impost de les hipoteques) com a president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) Per al seu relleu, PP i PSOE s’han posat d’acord en posar Manuel Marchena en aquest càrrec.

Si es porten a terme aquests pactes, aquest relleu implica que el magistrat més antic a la Sala Penal del Tribunal Suprem, Andrés Martínez Arrieta, serà el president del tribunal en el judici de l’1-O.

Aquí teniu un parell d’enllaços per ampliar la notícia:

  Torna a la llista ☝  
Ho vols compartir?
LATEST WORK
NEWS LETTER
WEBS AMIGUES