Home / General / La importància estratègica de l’espai geogràfica català

  • antoni55
  • 0 Views
  • 0 Comentaris
  • Sense etiquetes

Esplugues TV, a través de la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya, ofereix un programa interessantíssim sobre la història de Catalunya:

La Clau de la Nostra Història

Aquest programa està co-presentat per dos dels fundadors de l’ANC, en Jaume Marfany i en Víctor Cucurull, aquest darrer, membre de la nostra territorial i col·laborador habitual en les nostres activitats.

El programa, que ja ha superat la cinquantena d’emissions, a emès recentment el capítol titolat “LA IMPORTÀNCIA ESTRATÈGICA DE L’ESPAI GEOGRÀFIC CATALÀ”. Aquí trobareu un petit sumari:

Sir Basil Henry Liddell Hart, va ser un historiador militar, escriptor i periodista britànic. Va destacar per les seves aportacions en el camp teòric de l’ús militar del carro de combat (l’anomenada guerra cuirassada) en els anys 20 i 30, quan l’arma blindada era encara una novetat en els camps de batalla. Ell ja avisava que els estrategs alemanys en els seus plans per a la Mediterrània proposaven a Espanya que, per evitar que Catalunya fos independent, l’estat havia de traslladar la seva capital de Madrid a Barcelona.

Podeu veure el programa en aquest enllaç

Ho vols compartir?
LATEST WORK
NEWS LETTER
WEBS AMIGUES
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com