Home / General / Llibertat Jordis!

Llibertat Jordis!
18
oct.
2017
  • antoni55
  • 0 Views
  • 0 Comentaris
  • Sense etiquetes

Convocats per l’Assemblea Nacional Catalana i per Òmnium, aquest dimarts 17 d’octubre ens hem manifestat arreu de Catalunya. Hem reclamat la llibertat dels dos presidents, Jordi Sanchez i Jordi Cuixart, empresonats per raons polítiques. A Barcelona, com en totes les grans ciutats del país, hem sortit massivament al carrer. Hem omplert la Diagonal, des de Passeig de Gràcia a la plaça de Francesc Macià. Els organitzadors han cridat a la gent a portar espelmes recordant els versos de Salvador Espriu:

  • Si sabíeu com l’alba
  • ens ha trigat, com és llarg d’esperar
  • un alçament de llum en la tenebra!

Un dels moments més emotius ha estat un silenci de cinc minuts que s’ha respectat escrupolosament. També la lectura del manifest, declamat de forma apassionada per Sílvia Bel, i que us reproduïm més avall.

També s’han adreçat als presents Marcel Mauri i Agustí Alcoberro, coma vice-presidents d’Òmnium i de l’ANC. Discursos d’enyorança pels companys i amics empresonats, però d’esperança en el seu retorn i en l’assoliment del nostre objectiu: la independència de Catalunya.


MANIFEST

Llibertat Jordi Cuixart i Jordi Sànchez

L’Estat espanyol ha tornat a creuar una línia vermella en qualsevol democràcia a l’Europa del segle XXI. Empresonar els presidents d’Òmnium Cultural i de l’Assemblea Nacional Catalana per manifestar-se pacíficament és un gran error, que posa en risc els valors democràtics que crèiem que eren la base de la Constitució de 1978.

Quan la democràcia és vulnerada en un país, tot el món ho pateix. Quan algú tolera que vulnerin els drets dels catalans, hi perden tots els ciutadans europeus.

El dret a manifestació és un dret bàsic en qualsevol democràcia. L’Estat actua com una dictadura: ens jutgen i ens priven de llibertat per manifestar-nos pacíficament. No ens cansarem de dir-ho. Les entitats NO hem comès cap delicte. Jordi Sànchez no ha comès cap delicte. Jordi Cuixart no ha comès cap delicte. Si empresonen els dos Jordis, ens empresonen a tots.

Empresonar representants de la societat civil forma part de l’estratègia de l’Estat per tensionar, crispar i radicalitzar un conflicte polític. L’objectiu final és desactivar les entitats sobiranistes, que representen més de 100.000 socis, i així justificar una repressió indiscriminada contra tota la societat civil.

En són capaços, ja ens ho van demostrar l’1-O. Volen dividir-nos com a poble i trencar la nostra cohesió social. No ho permetrem i no ho aconseguiran.

Som un sol poble unit i conjurat per blindar la democràcia i la llibertat.
Encara no han entès que això no va de noms propis. Aquest procés neix del poble i així seguirà sent. El mandat democràtic de l’1 d’octubre és inepel·lable i més vigent que mai.

Per tot plegat, avui i aquí volem deixar clar que les mesures decretades per l’Audiència Nacional espanyola no només són injustes sinó que també són il·legals.

Per tant, demanem la llibertat immediata de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. No demanem clemència. Exigim justícia!

Ho vols compartir?
LATEST WORK
NEWS LETTER
WEBS AMIGUES
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com