Home / General / Llibretes a les presons

  • antoni55
  • 0 Views
  • 0 Comentaris
  • Sense etiquetes

Com cada any per Sant Jordi, muntem la parada al carrer per formar part de la festa i oferir roses (aquest any grogues, sí) i llibres, discutir la jugada amb la gent que passa a visitar-nos, oferir solidaritat amb les famílies dels presos i exiliats, i deixar clar que seguim pas a pas cap a la República Catalana.

Com tots sabem, la novetat d’aquest any és el ja nombrós grup de presos i exiliats fruit d’una nova agressió d’aquest estat que sempre ens ha anat en contra. Mostrant la seva imatge més brutal i anti-democràtica al món, inclosa l’aplicació il·lgítima de l’article 155, ha empresonat dones i homes que no han comès cap delicte.

A tots ens entristeix enormement que la gent que ens ha guiat aquests darrers anys, ara estiguin privats de llibertat per la injustícia de mals jutges i dels mals governants espanyols. Especialment, ens commouen les seves famílies que han de resistir dia a dia l’absència dels seus éssers estimats.

Vam pensar que aquesta mateixa tristor que sentíem la podíem compartir amb la gent que ens visités per Sant Jordi i, dit i fet, vam preparar unes llibretes on, qui ho volgués, pogués escriure un missatge per als companys empresonats.

Cada llibreta, amb el seu nom propi, va anar recollint al llarg de tota la jornada els centenars de mostres d’afecte i solidaritat. La gent va fer cua pacientment al llarg de tot el dia per fer saber a les persones amb qui se sentien més unides, que mai estarien sols i que els volíem lliures, que seguim treballant per desfer aquesta injustícia amb el convenciment que cap sacrifici no serà en va. Lògicament, el nostre propòsit era i és fer arribar cada llibreta al seu destinatari, i en això estem!

Us oferim aquí el resultat d’aquesta iniciativa. Serà un resultat canviant perquè, ja des d’un bon principi, hem topat amb dificultats per les moltes arbitrarietats que hem descobert que afecten la gestió del correu dels presos. A vegades és més prudent deixar passar uns dies per no perjudicar a ningú però, ja us ho anirem explicant. De moment, us oferim les cartes que hem rebut dels qui tenim constància que han rebut la llibreta a la presó. Com hem dit, seguim treballant per a la resta d’empresonats, que no serà fàcil.

Com veureu, podeu descarregar un facsímil de la carta manuscrita original en format PDF, si així ho desitjeu.

Jordi Sànchez

Separat dels seus per més de 8 mesos de presó, ha estat un dels primers a rebre la llibreta i respondre amb una carta d’agraïment.

He rebut el llibre que vàreu impulsar des de la territorial per St. Jordi. Moltes gràcies! Entre tantes signatures hi he trobat gent coneguda que fa anys que no en sabia res…

Joaquim Forn

El nostre conseller d’interior acusat injustament de rebel·lió, sedició i malversació, després d’haver estat una de les persones claus en la resolució dels atemptats terroristes del agost del 2017.

Gràcies per la llibreta amb les dedicatòries que ens has fet arribar. Gràcies, un cop més, per tot el què feu per nosaltres.
Notem l’emoció i la solidaritat de la gent a través d’aquestes dedicatòries i de les cartes que rebem diàriament…

Jordi Turull

Quan anava a ser investit president de la Generalitat, el jutge Llarena el va empresonar per impedir-ho, seguint instruccions del govern de M. Rajoy. Va ser Conseller de Presidència, amb un paper destacat en la convocatòria del Referèndum de l’1-O.

Moltíssimes gràcies per la llibreta que m’has fet arribar en nom de l’AT de la Dreta de l’Eixample plena de missatges de suport i d’escalf.
Mai us ho podrem agrair com correspondria.
Missatges i actes com aquests ens ajuden molt més del què podeu imaginar…

Raül Romeva

Un dels millors parlamentaris europeus que equilibrava el treball en els despatxos i les reunions, amb els espais oberts i la pràctica de l’esport. Tancat ara a la presó en venjança per haver sabut portar el conflicte al terreny internacional, en la seva responsabilitat com a Conseller d’Exteriors.

He rebut amb enorme emoció el vostre llibre carregat de suport, complicitat i compromís.
Em sento (ens sentim) molt honorats per comptar amb tantes mostres d’afecte. Això ens manté ferms, serens i determinats…

Ho vols compartir?
LATEST WORK
NEWS LETTER
WEBS AMIGUES
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com