Home / General / Acció no violenta

Acció no violenta
08
oct.
2019
  • antoni55
  • 1 Views
  • 0 Comentaris
  • Sense etiquetes

ACCIÓ NO VIOLENTA

En aquest moment històric, a Catalunya ens trobem davant la repressió d’un estat que nega drets fonamentals, que renega del diàleg i la negociació, i empresona a la nostra gent sense la més mínima evidència de delicte. La mentida és la seva arma principal que amplifiquen a través dels control exhaustiu dels mitjans de comunicació, i aplaudeixen la repressió policial violenta quan femnostres drets.

Tot val davant la “sagrada unidad” d’un territori que fa segles que se’ls esmicola. Ens volen rendits i humiliats però, malgrat tota la seva repressió i guerra bruta, ens mantenim d’en peus en una actitud pacífica però combativa!

Avui us volem explicar un dels referents moderns d’aquesta acció no violenta. Es tracta de l’Institut Albert Einstein on, des del 1983, el Dr. Gene Sharp va treballar per promoure la investigació, l’estudi de polítiques i l’educació sobre els usos estratègics de la lluita no violenta davant la dictadura, la guerra, el genocidi i l’opressió. Els seus treballs s’han publicat en un munt d’idiomes i s’han utilitzat al llarg dels darrers anys en situacions reals de tota mena. Pels seus bons resultats, s’han difós per tot el món amb la finalitat de donar a conèixer estratègies contrastades. Les seves propostes es basen en l’acció no violenta i el seu principal document és un llibret anomenat “From Dictatorship to Democracy” (De la dictadura a la democràcia)

Un dels recursos que hi trobareu és un llistat de 198 mètodes d’acció no violenta.

Com en el nostre cas, l’acció no violenta és l’estratègia proposada per passar d’un estat amb un règim funcionalment dictatorial, a una democràcia. Us proposem que visiteu la pàgina web d’aquesta institució, que mireu el documental on s’explica com funciona aquesta acció no violenta, i que llegiu aquest llibret que exposa les bases i les principals línies d’actuació de l’acció no violenta.

  • En aquesta web hi trobareu molta documentació i recursos. Feu-li una bona repassada: https://www.aeinstein.org/
  • Aquí podeu veure el vídeo que, tot i durar pràcticament 1 hora, no té desperdici (traducció emesa per TVE!!! -gràcies- ):
  • Tot i que a la web de l’AEI podeu descarregar diversos llibres i documents en una varietat d’idiomes, us passem l’enllaç de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) on hi trobareu també altres informacions relacionades i dues versions en català del llibre esmentat, una en format PDF i una altra en EPUB, per si el voleu llegir al mòbil o a un llibre electrònic. Aquest és l’enllaç als llibres.

I, abans d’acabar, us tornem a recordar la web de LluitaNoViolenta.cat, on s’hi està fent una extraordinària labor de recopilació, documentació i formació.

Com sempre seguim…

Ho vols compartir?
LATEST WORK
NEWS LETTER
WEBS AMIGUES
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com