Home / General / Plaça de l’1 d’Octubre

  • antoni55
  • 0 Views
  • 0 Comentaris
  • Sense etiquetes

Plaça Tetuan o plaça de l’1 d’Octubre?

Tu decideixes, participa!

Fa uns mesos vam començar a promoure aquest canvi de nom, de forma coordinada amb altres grups i entitats del barri. Vam, organitzar unes Matinals Grogues a la plaça Tetuan, que van reivindicar l’espai de la plaça com a punt de participació ciutadana.

Per començar de forma simbòlica aquest procés de participació, vam iniciar una votació a la que tots hi esteu convidats. Així, a cada acte que organitzem al barri, posarem una urna i us oferirem paperetes per si voleu votar. Per exemple, els dies 31 de maig i 1 i 2 de juny, a la Fira Modernista del carrer Girona, ens trobareu a la nostra paradeta, disposats a informar-vos sobre aquest procés. Podeu venir-nos a visitar i votareu si creieu que el canvi és pertinent.

Principals arguments pel canvi de nom de la plaça:

Amb la creació de l’Eixamples al segle XIX, la proposta de nomenclator va seguir criteris històrics, atesa la necessitat de contrarestar la desinformació exercida sense pausa per les institucions borbòniques després de la desfeta de 1714. La plaça Tetuan no seguiex aquest criteri, ans és el testimoni d’un acte de violència colonialista de l’estat espanyol.

La defensa de les urnes i el dret a votar en el referèndum d’autodeterminació convocat pel Govern de Catalunya, va ser exercit per un nombre molt important de veïns del barri que aquell 1 d’octubre de 2017. Varem defensar les escoles del barri Pau Vila, Ramon Llull i Pere Vila, així com l’Institut Jaume Balmes, de l’assalt de les forces policials de l’estat espanyol. Aquest fet històric creiem que es mereix que es recordi, recollit en el nomenclàtor de la ciutat.

Aquests arguments, entre d’altres, són el motiu que persones, entitats i associacions del barri de la Dreta de l’Eixample impulsem aquest canvi de nom de la plaça Tetuan a plaça de l’1 d’Octubre.

Segueix en aquesta pàgina l’actualitat d’aquest procés!

Ho vols compartir?
LATEST WORK
NEWS LETTER
WEBS AMIGUES
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com