Home / General / Què és i què no és una constitució?

  • lamona
  • 0 Views
  • 0 Comentaris
  • Sense etiquetes

Dijous, 7 abril 2016 a les 19h a la Casa Elizalde

QUÈ ÉS I QUÈ NO ÉS UNA CONSTITUCIÓ

 

Conferència organitzada per la Assemblea Territorial de l’ANC, Dreta de l’Eixample per la Independència.

 

A les portes de la República Catalana, el Parlament, el Govern i les entitats sobiranistes, es plantegen la creació de la Constitució que ha de regir el nou país. L’elaboració d’aquesta Constitució volem que sigui un exemple de participació ciutadana. És per això que el primer pas que ens cal és entendre què és i què no és una Constitució.

 

El professor i advocat Lluís de Carreras ens introduirà en els principals punts a considerar quan es planteja un nou text constitucional. Des de la seva experiència com a professor universitari, està avesat a explicar els elements bàsics que conformen l’estat de dret i que han de reflectir-se en una Constitució: des del reconeixement i protecció dels drets humans, les llibertats públiques i els drets socials, fins l’estructura política dels estats democràtics més avançats que ens poden servir de guia per definir quina Constitució volem per al nostre país.

 

El nostre propòsit és entendre què forma part d’una constitució i quins aspectes queden en mans d’altres instruments normatius. Tot plegat, per aconseguir que la nostra participació en el Procés Constituent de la futura República Catalana, estigui ben fonamentada.

 

Això serà el proper 7 d’abril, a Barcelona, a la sala d’actes de la Casa Elizalde,

carrer València, 302. La conferència s’iniciarà a les 19h.

Ho vols compartir?
LATEST WORK
NEWS LETTER
WEBS AMIGUES
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com