Home / General / Què és la Dreta de l’Eixample?

  • antoni55
  • 0 Views
  • 0 Comentaris
  • Sense etiquetes

Amb motiu de la propera Fira Modernista, considerada la Festa Major de la Dreta de l’Eixample, la nostra companya Núria Breu publicarà ben aviat un article a la revista del barri Eixamplem. Podeu veure’n el contingut aquí amb algunes imatges addicionals.

Va ser on van començar les primeres cases de l’Eixample de Barcelona amb el pla Cerdà. Té els carrers més bons, importants, luxosos, de cases boniques, i més cars de la Ciutat. (Passeig de Gràcia, Rambla de Catalunya…) Però, té vida de barri?

Té mercat, botigues, locals d’espectacles, centre cívic, escoles, és un barri molt representatiu de Barcelona, per això està ple de turistes. Però el barri queda diluït en la representativitat de la ciutat.

Hi havia fins fa pocs anys una mínima festa de barri que no se’n podia dir Festa Major, ja que era la festa del mercat; concurs de dibuix infantil, havaneres i ja està, això era tot. Actualment tenim la Fira Modernista que celebrem a finals de maig i en diem Festa Major. Realment és el que més s’assembla a les festes dels barris (Sants, Gràcia…). Tenim parades al carrer de Girona i a la Diagonal. Es fan visites culturals per conèixer edificis i institucions del barri. Hi ha concursos diversos, atraccions per a nens, pianola, fins es rosteix una vedella que es reparteix, i un sopar; en fi, que passejant per la Fira es pot conèixer força bé què hi ha al barri. A més, el Modernisme hi és força present i molt ambientat: (passejants vestits d’època, i informació dels llocs on es pot trobar aquesta arquitectura).
Existeix també una associació de veïns, que fa un butlletí, i defensa reivindicacions pel barri. Als balcons hi ha estelades, pancartes demanant la independència, i a les agrupacions i associacions ja s’hi fan coses, però considero que hi ha poca participació.

De cara a les activitats, s’hi mou poca gent, m’hi falta l’animació de ser molts i diversos. Quan va començar l’activitat de les territorial de l’Assemblea Nacional, es va trigar molt a constituir la de la Dreta de l’Eixample, va ser l’últim barri de Barcelona on es va crear, encara que ràpidament es va posar a la feina amb una gran activitat. Caldria doncs trobar com motivar més veïns a participar. Si has tingut la paciència de llegir fins aquí, què en penses? La Dreta de l’Eixample és realment un barri?

Ho vols compartir?
LATEST WORK
NEWS LETTER
WEBS AMIGUES
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com