Home / General / Res a Celebrar

Res a Celebrar
12
oct.
2021
  • antoni55
  • 0 Views
  • 0 Comentaris
  • Sense etiquetes

El 12 d’ectubre, res a celebrar!

L’estat espanyol segueix fent passar l’espoli i genocidi d’un continent, per una festa d’afirmació nacional. És inadmissible que segles de malbaratament cultural i empobriment dels pobles indígenes que habitaven el continent americà, siguin celebrats com la major fita històrica d’un estat que sempre s’ha distingit pel seu autoritarisme i brutalitat.

Ens afegim a les paraules de SOS Racisme en la seva valoració d’aquesta trista jornada:

El 12 d’octubre se celebra el “descobriment” d’Amèrica i la festa nacional espanyola o “dia de la Hispanitat”.

Aquesta festivitat és una representació més, i una de les més importants, de la concepció de la Hispanitat en termes colonials, que de manera deliberada construeix el relat únic amb l’objectiu d’esborrar la història i no explicar que el que veritablement va succeir va ser el genocidi de nombrosos pobles indígenes que va comportar i legitimar l’espoli, la violència i destrucció de la riquesa cultural de vastos territoris. El que va conduir finalment a la construcció de les estructures colonials i racistes que perduren fins avui en la nostra societat.

Condemnen la manca deliberada de voluntat de revisió i restitució per part de les institucions que any rere any perpetuen aquesta concepció colonial i racista de la història permetent la celebració del 12 d’Octubre.

Ens preocupa també la presència i la impunitat que tenen els grups feixistes per escampar el seu discurs d’odi racista i xenòfob. Per això, exigim a les institucions que no tolerin cap expressió ni consigna feixista a cap indret de Catalunya.

Per això, des de SOS Racisme, com a entitat antiracista i de defensa dels drets humans, celebrem el dia de la Resistència Indígena i ens sumem a les mobilitzacions de rebuig i resignificació del 12 d’octubre.Ho vols compartir?
LATEST WORK
NEWS LETTER
WEBS AMIGUES
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com